Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

5 eenvoudige tips voor geluidwerende gordijnen

Woon je aan een drukke weg of ervaar je veel omgevingsgeluid? Geen zorgen! Met deze tips maak jij jouw woning in vijf stappen stiller en comfortabeler. En dat gewoon met de kracht van gordijnen.

Of het nu gaat om het drukke stadsverkeer, een luidruchtige buurt of simpelweg alledaags rumoer: geluid kan een grote spelbreker zijn als het gaat om jouw welzijn en rust. Gelukkig bieden gordijnen een oplossing voor dit probleem.

En dat is fijn, want gordijnen vormen niet alleen een essentiële stap voor een rustiger huis, maar zijn ook een prachtige toevoeging voor jouw interieur. Met deze vijf tips kies jij voor geluidswerende gordijnen!

 

Tip 1: Kies de juiste stof

Stof dempt. Precies de reden waarom gordijnen het zo goed doen als geluidwering. En daarbij is de vuistregel: hoe dikker de stof, hoe beter de geluidsdemping van het gordijn. De dikte van de stof zorgt er namelijk voor dat geluidsgolven nog beter geabsorbeerd worden. Kies bij voorkeur dus voor een zware, dichte stof in plaats van dun materiaal. Zo vang jij het geluid optimaal op.

 

Tip 2: Voeg een voering toe

Hoe jij tip 1 nóg effectiever maakt? Voeg een voering toe aan de stof van jouw gordijn. Gevoerde gordijnen zijn over het algemeen beter in geluidswering dan ongevoerde gordijnen. Je kunt de voering zien als een extra laag stof voor jouw gordijn. Door de extra voering verminder je geluid van buitenaf en creëer je een rustige ambiance.

Bonusvoordeel: de voering zorgt er ook voor dat jouw gordijn een luxere uitstraling krijgt. De plooi van het gordijn valt namelijk extra mooi. En dat komt het interieur van jouw woning weer ten goede.

 

Tip 3: Zorg voor optimale afmetingen van je gordijn

Geluidswerende gordijnen zijn het meest effectief als ze van de vloer tot het plafond rijken en breder zijn dan je raamkozijn. Zorg er dus voor dat de gordijnen je hele raampartij bedekken én het liefst vóór het kozijn hangen in plaats van in je kozijn. Zo bied je extra bescherming voor het geluid van buitenaf.

Lomp grote gordijnen zijn natuurlijk ook niet je-van-het. Daarom is het slim om jouw gordijnen altijd op maat te laten inmeten. Gelukkig doen wij dat bij Somfy.

 

Tip 4: Combineer meerdere gordijnen met elkaar

Stijlvol én praktisch: combineren is de key! Werk daarom in verschillende lagen met gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor een subtiel rolgordijn of jaloezieën voor de eerste laag en kleed dit mooi af met een warme gordijnrails. Niet alleen dempt dit het geluid optimaal door de dubbele laag; je zorgt voor een sfeervol effect voor jouw interieur.

 

Tip 5: Integreer jouw gordijn met smart home systemen

De laatste tip om het lijstje mee af te sluiten. En dat is er niet zo maar één. Bij Somfy geloven we namelijk in slimme oplossingen. Daarom adviseren we om jouw gordijnen onderdeel te maken van je smart home-systeem. Met deze slimme oplossing kun je jouw gordijnen automatisch aanpassen aan verschillende tijden van de dag.

Piekmomenten in omgevingsgeluid? Dan ben je die altijd een stapje voor dankzij de timer die jouw gordijnen sluit op het tijdstip dat jij wenst. Wel zo comfortabel.

 

Geruisloos sluiten van je gordijnen bij Somfy

Jouw absolute rust nog meer stimuleren? Kies jij voor de elektrische gordijnrails van Somfy, dan openen en sluiten deze gordijnen geheel geruisloos. Dat betekent dubbel genieten van de stilte en kalmte in huis.

De Somfy gordijnmotor is eenvoudig te integreren met alle typen gordijnen. Zoek jij naar een stille aandrijving van jouw automatische gordijnen? Dan is dit dus echt iets voor jou.

 

Hulp van een specialist?

Met deze 5 tips breng je de rust gegarandeerd terug in huis. Bij Somfy begrijpen wij jouw belang voor een rustige en stijlvolle omgeving. Daarom bieden we altijd een juiste oplossing om functionaliteit met stijl te combineren.

Krijg je liever persoonlijk advies van één van onze specialisten of twijfel je welke stof je het beste kan kiezen voor jouw gordijn? Jouw lokale dealer kan jouw hierbij uitstekend helpen. Zoek meteen de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive