Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Creëer comfort in huis met slimme zonwering

Slimme jaloezieën en gordijnen zijn een goede manier om het leven thuis comfortabeler en gemakkelijker te maken.

Slimme jaloezieën en gordijnen zijn een goede manier om het leven thuis comfortabeler en gemakkelijker te maken. Met de toevoeging van connectiviteit worden licht en temperatuur in je huis altijd geoptimaliseerd, zonder dat je er ooit over na hoeft te denken.

Nieuw comfort en gemak in huis

De gemotoriseerde en aangesloten binnenzonwering van Somfy kan licht en temperatuur in al jouw ruimtes in huis optimaliseren, op elk moment. Vanaf het moment dat je wakker wordt en gedurende al jouw activiteiten door de dag. Programmeer jouw slimme, geautomatiseerde zonwering, rolgordijnen en gordijnen om automatisch te openen of te sluiten om het natuurlijke licht en de temperatuur te optimaliseren, of je nu thuis bent of niet. Verminder schittering, zorg voor privacy, bescherm je huis en bespaar energie.  
Bovendien kun je de realtime status van jouw apparatuur altijd en overal controleren en bedienen. Jaloezieën, rolgordijnen en gordijnen kunnen moeiteloos worden bediend, zonder lastige koorden, waardoor je huis veiliger is voor kinderen en huisdieren. Gemotoriseerde zonwering werkt geruisloos op netstroom of batterijen en biedt perfect comfort voor iedereen.

Natuurlijk licht beheren

Bij het wakker worden met daglicht, tijdens het thuiswerken of op een rustige avond, jouw elektrische rolgordijnen en gordijnen openen, bewegen en sluiten geruisloos. Je kunt de hele dag door genieten van zacht en constant natuurlijk licht in huis, voor optimaal visueel comfort.

In de juiste sfeer met stembediening

Misschien ben jij dol op filmsessies in de late namiddag tijdens regenachtige weekends (wie is dat nu niet?). Gebruik jouw slimme speaker om je filmscenario te starten: de rolgordijnen gaan automatisch omlaag om reflectie op het scherm te voorkomen, de lichten gaan uit en je bent helemaal klaar voor een vrolijk en gezellig moment met jouw huisgenoten. 

Beheer comfort in huis zonder moeite

De temperatuur buiten beïnvloedt het comfort in huis. In de zomer kunnen jouw jaloezieën en gordijnen automatisch sluiten zodra de thermometer boven de 25°C (of een andere ingestelde temperatuur) stijgt.

Zo blijft je huis niet alleen koeler, maar bescherm je ook jouw meubels en planten. In de winter gaan de rolgordijnen automatisch open om de zon binnen te laten. In beide gevallen is jouw zonwering een eenvoudige manier om de binnentemperatuur te regelen, wat ook helpt om de energie-efficiëntie van jouw huis te optimaliseren.

De privacy waarborgen

Als de avond valt en iedereen samenkomt om te eten en bij te praten, gaat jouw slimme verlichting aan en gaan je rolgordijnen en gordijnen automatisch dicht. Niemand kan zo naar binnen gluren, zodat jullie samen gezellig van jullie privémoment kunnen genieten.

Bescherm jouw huis

Jouw gemotoriseerde rolgordijnen, jaloezieën en gordijnen gaan automatisch open en dicht, ook als je niet thuis bent. Je kunt ook je lichten zo programmeren dat ze altijd vanzelf aan en uit gaan. Zo lijkt het alsof je thuis bent, wat potentiële indringers afschrikt.

Verhoog jouw wooncomfort

De gemotoriseerde binnenzonwering van Somfy kan worden bediend met de TaHoma switch, de smart control van Somfy en de TaHoma-app. Je bedient jouw zonwering vanaf je smartphone, waar je ook bent.
Je kunt ook kiezen voor extra comfort met compatibele producten van Somfy (rolluiken, pergola, poort, alarm, camera, enz.) en grote smart home partners, zoals Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit, Philips Hue, Sonos, Velux, Legrand en vele anderen. Met Somfy is het eenvoudig om te allen tijde nieuwe producten toe te voegen aan jouw systeem om zo jouw ideale thuisomgeving te creëren.

Gemoedsrust

Het is prettig om te weten dat je investeert in een oplossing voor de lange termijn, die echt is ontworpen voor comfort. Somfy producten worden geleverd met vijf jaar garantie. Mochten zich problemen voordoen, dan kan jouw installateur deze met behulp van diagnose op afstand identificeren, wat betekent dat je niet eens thuis hoeft te zijn. En jouw installateur kan het probleem misschien zelfs ook op afstand oplossen, wat voor iedereen gemakkelijker en handiger is. Geniet thuis van comfort en gemoedsrust met Somfy.

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive