Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Hoe creëer je een slimme woonkamer

De woonkamer. De salon. De living. Hoe je het ook noemt, je kunt niet ontkennen dat deze kamer het hart van het huis is.

Met dat in gedachten is het te verwachten dat we deze kamer zo comfortabel, gemakkelijk en luxueus mogelijk willen maken. En wat is een betere manier om dit te doen dan door een smart home te creëren? Bekijk onze slimme woonkamerideeën om je te helpen op jouw reis naar de wereld van smart homes.

Stem bediening

Het is een lange dag geweest en je bent eindelijk lekker op de bank gaan zitten. Maar dan realiseer je je dat er een lamp is die moet worden uitgeschakeld of gedimd om de schittering van je tv-scherm te voorkomen. Je voelt een koude rilling in de lucht en de verwarming moet aan. Of misschien moet je je jaloezieën sluiten om meer privacy te creëren. Als je net comfortabel en gesetteld bent, kan de gedachte om op te staan om deze taken uit te voeren vermoeiend aanvoelen - en dat begrijpen wij heel goed!

Met spraakgestuurde slimme producten kan dit veel voorkomende scenario tot het verleden behoren. Blijf lekker op je bank zitten terwijl je lichten dimmen, de verwarming aangaat en de jaloezieën sluiten, met slechts een paar simpele woorden. Nu is je woonkamer de perfecte omgeving voor een gezellige avond zonder dat je een vinger hoeft uit te steken.

Trakteer jezelf gewoon op een TaHoma switch, een ingenieuze kleine smart home-hub die al jouw slimme apparaten op één plek bestuurt. Synchroniseer met een compatibele slimme assistent van jouw keuze, of dat nu Amazon Alexa of Google Home is, en een simpele "Alexa, doe de lichten uit" of "Ok Google, sluit de jaloezieën" om jouw wens in vervulling te laten gaan.

 

Slimme verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste elementen in een woonkamer. Misschien wil je dat ze volledig aan staan en de ruimte verlichten wanneer er gasten op bezoek zijn. Misschien wil je ze dimmen voor een knusse filmavond. Of misschien wil je zelfs dat ze volledig worden uitgeschakeld wanneer je de kamer niet gebruikt.

Slimme stekkers voor je lampen kunnen helpen bij al je verlichtingsbehoeften. Jouw gasten zullen zo onder de indruk zijn als jij ze jouw lounge binnenleidt en de lichten aangaan bij het geluid van jouw stem. Je zult het fantastisch vinden om de lichten te dimmen wanneer en waar jij maar wilt, met je stem of via de TaHoma-app op je smartphone. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je het huis verlaat en vergeet de lichten uit te doen - met de TaHoma-app op je telefoon kun je ook je lichten uitdoen, waar je op dat moment ook bent. En ja, dat betekent zelfs als je op het strand bent of elders!

 

Slimme binnenzonwering

Raamdecoratie en gordijnen zijn onmisbaar in huis. Open ze voor een prachtig uitzicht en instromend zonlicht of sluit ze voor privacy en een gezellige sfeer. Dat gezegd hebbende, de bediening gaat vaak nog via optrekkoordjes of draaimechaniek. Dat kan toch echt anders tegenwoordig!

Met slimme binnenzonwering wordt jouw leven een stuk eenvoudiger. Elektrische jaloezieën en elektrische gordijnen openen, sluiten, omhoog en omlaag met een klik op een afstandsbediening, een schakelaar of tik op een telefoonscherm zonder dat je zelfs maar hoeft op te staan van jouw stoel. Ideaal bij zonweringen op moeilijk bereikbare plekken zoals achter de bank of hoge dakvensters.

 

Slimme verwarming

Een woonkamer moet gezellig en uitnodigend zijn, een ruimte om te delen met gasten en andere leden van jouw huishouden. Maar een goede verwarming is nodig om dit allemaal te kunnen hebben.

Met slimme verwarming geniet je van een warme en behaaglijke woonkamer zonder dat je meteen naar de cv-ketel hoeft te rennen. Stel gewoon vanaf de bank de verwarming in op de door u gekozen temperatuur! Bovendien hoef je met onze slimme thermostatische radiatorkranen geen geld uit te geven om het hele huis te verwarmen als je alleen de woonkamer gebruikt. Met deze handige apparaten kun je slechts één kamer verwarmen als dat nodig is.

Of met de Thermis io hoef je niet eens na te denken over verwarming. Deze geniale sensor merkt het wanneer het te koud wordt in je woonkamer en schakelt automatisch je verwarming aan. Hoe fijn is dat?


Is een slimme woonkamer de toekomst van woningen?

Sinds 2022 gebruikt 29% van alle huishoudens een of meerdere slimme apparaten in huis. Zij hebben reeds ontdekt dat dit hun dagelijks comfort verhoogd en zijn enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid ervan. En naarmate het cijfer stijgt, wil jij toch niet achterblijven in het verleden? Alle verlichting en zonwering stuk voor stuk langslopen en handmatig bedienen is nu toch echt op zijn retour. De smartphone, afstandsbediening of automatisering nemen allerlei daglijkse routineklusjes van je over, je krijgt meer tijd voor andere dingen. Kijk in eens naar de fantastische voordelen die een slimme woonkamer jou kan bieden:

 

Toegevoegde waarde

Wist je dat het slimmer maken van je huis duizenden euros aan verkoopwaarde kan toevoegen? Dat betekent dat als je ooit besluit jouw huis te gaan verkopen, jij het voor een hogere prijs in de markt kunt zetten dan zonder die slimme technologie.

 

Gemakkelijkere manier van leven

Leef een luxe leven. Droom jij er ook weleens van om vanuit jouw stoel met een klik of je stem diverse apparaten in huis te kunnen bedienen? Nou, een slimme woonkamer is gewoon echt zo! Met een handige app, spraakbediening of klik op een afstandsbediening gaan je rolluiken dicht, dimmen de lichten en gaat de verwarming aan zonder dat je ook maar een centimeter hoeft te bewegen. En dat gaat nog veel verder dan dit. Denk bijvoorbeeld ook aan de beveiliging in en rondom je huis of de toegang tot je woning. De komende jaren zullen de mogelijkheden nog enorm toenemen en steeds normaler gevonden worden. Denk eens aan jouw auto, hoeveel comfort en veiligheidselementen zijn daar niet standaard ingebouwd tegenwoordig en vergelijk dit met pakweg 20 jaar geleden. Wie herinnert zich nog het openen en sluiten van de autoraampjes met voor elk raam een slinger?

 

Energie-efficiëntie

Het is geen geheim dat ook ons land in een energiecrisis verkeert, en met dat in gedachten willen we allemaal dat onze huizen energiezuinig zijn. Een manier om dat te doen is natuurlijk, je raadt het al: slimme technologie!

Met de TaHoma switch stel je je verlichting en verwarming zo in dat ze alleen aangaan als dat nodig is. Met de thermostatische radiatorkraan verwarm je slechts één ruimte tegelijk. En als je per ongeluk je lichten of verwarming aan hebt laten staan, schakel ze dan eenvoudig uit, waar je ook bent, met de TaHoma-app.

Ben je klaar om te genieten van de luxe woonkamer van je dromen? Kijk maar eens naar de geweldige apparaten in onze online shop of neem contact op met je dichtstbijzijnde Somfy-dealer, en binnenkort zal je woonkamer voor zichzelf zorgen!

Meer informatie
Categorieën
Disqus is inactive