Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Hoe maak je een Smart Home met een feestelijk thema

Het is de mooiste tijd van het jaar, dus het is niet meer dan normaal dat we willen dat ons huis past bij de kerstsfeer.

Het is de mooiste tijd van het jaar, dus het is niet meer dan normaal dat we ons huis ook in de kerststemming willen brengen. Dat betekent natuurlijk het ophangen van kousen en hulstkransen, evenals de meest opwindende feestelijke activiteit waar iedereen in deze tijd van het jaar naar uitkijkt: het opzetten van de kerstboom. Maar waarom zou je daar stoppen? Wist je dat er een aantal fantastische (en ingenieuze) manieren zijn om een vleugje domotica toe te voegen aan je bescheiden woning om de gezellige kerstsfeer te verhogen?

De voordelen van Smart Home-verlichting

Slimme huisverlichting heeft het hele jaar door zoveel briljante voordelen die kunnen worden gebruikt om de feestvreugde tijdens het kerstseizoen op te voeren.

Energie besparen

Slimme huisverlichting maakt gebruik van LED- of CFL-lampen in tegenstelling tot traditionele gloeilampen. Dit is geweldig omdat LED- en CFL-lampen veel minder energie verbruiken dan gloeilampen, omdat ze geen warmte afgeven. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zelfs nog beter voor jouw portemonnee! Met de huidige crisis en de steeds hogere kosten van levensonderhoud voelen we ons allemaal een beetje "pfff, bah, klaar mee". Energiezuinige verlichting is de perfecte manier om te bezuinigen op energieverbruik zonder het gevoel te hebben dat je jezelf iets ontzegt. Bovendien betekent de potentiële besparing die je kunt behalen door een lager energieverbruik, dat jij in plaats daarvan dat extra geld kunt besteden aan het verwennen van jouw dierbaren met cadeautjes rond de kerstboom.

Timingaanpassing

Een ander fantastisch kenmerk van slimme verlichting is de mogelijkheid om lampen te programmeren om aan te zetten, uit te zetten, te dimmen of helderder te worden, op een tijdstip naar keuze, via apparaten zoals de scenariospeler van Somfy - slim toch? Stel je voor dat je 's avonds de lichten dimt met een warme chocolademelk bij de open haard, voor gezellige kerstsfeer. De lichten zo instellen dat ze op een bepaald tijdstip uitgaan als het Kerstavond is, om de kleintjes te laten weten dat het tijd is om in bed te kruipen en op de kerstman te wachten. Kies vervolgens het perfecte moment waarop de lichten aangaan als het kerstochtend is om ze te laten weten dat het tijd is voor cadeautjes en feestelijk plezier! Dit is vooral een handig apparaat voor ouders die maar al te bekend zijn met de jaarlijkse strijd van kinderen die hen bij het krieken van de dag op de grote dag uit bed haasten. Het instellen van de regel "we blijven in bed tot de lichten aangaan om te zien of de kerstman is geweest" kan een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van uitgeputte moeders en vaders en in plaats daarvan ouders die de hele dag vrolijk en in kerststemming zijn.

Kleuren veranderen

Nog iets wat we geweldig vinden aan slimme verlichting, is het vermogen om te veranderen in alle kleuren van de regenboog. Je kunt kleuren met een kerstthema, zoals rood en groen, proberen om de sfeer van jouw feestelijke feesten te versterken. Of baad je huis in blauw voor een Winter Wonderland-effect. De keuze is aan jou!

Synchroniseren met muziek

Maak van je kerstsoiree of nieuwjaarsfeest een feest om nooit te vergeten door je smart home-verlichting te synchroniseren met je feestafspeellijst. Je creëert de ultieme feestelijke disco wanneer je lichten op tijd flitsen op de kerstklassiekers van Slade en Mariah, zodat zelfs de meest chagarijnige gasten een geweldige tijd zullen hebben.

Lange levensduur

Slimme huisverlichting is niet alleen voor Kerstmis, dankzij de verbazingwekkend lange levensduur van LED-lampen. Deze handige lampen kunnen meer dan 10.000 uur werken! Dat betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig vervangen van de gloeilamp. Gelukzaligheid!

Smart Home-verlichting bedienen

De vele voordelen van slimme huisverlichting zijn geweldig, maar ze hebben geen zin als je in de eerste plaats niet weet hoe je je slimme lampen moet bedienen! Maar maak je geen zorgen, Somfy is er om te helpen.

Een van de eenvoudigste manieren om je smarthome-verlichting te bedienen, is door je lampen, via de TaHoma smart control hub met je smartphone te verbinden. Vervolgens kun je de TaHoma-app van Somfy gebruiken om de verlichting te regelen zoals jij dat wilt, zelfs als je niet thuis bent! Jij hoeft je dus geen zorgen meer te maken over het per ongeluk aanlaten van de verlichting.

Als je veel smart home-apparaten in huis hebt, kun je deze gebruiken om ze allemaal met dezelfde TaHoma switch te verbinden en alles eenvoudig vanaf één plek te bedienen.

Slimme kerstverlichting

Je hebt standaard slimme verlichting voor in huis, maar wist je dat je ook slimme decoratieve verlichting kunt hebben? Het zou tenslotte niet het feestseizoen van onze dromen zijn zonder kerstverlichting!

De voordelen van slimme kerstverlichting

Ben je het beu om onder de kerstboom te kruipen om je feestelijke lichtslingers aan, uit, omhoog of omlaag te doen? Nou, dat hoeft niet meer! Doe het gewoon vanaf je bank met een tik op je smartphone door je geliefde kerstverlichting om te toveren in slimme verlichting. Geniet nu ook van alle voordelen van slimme verlichting in je kerstverlichting, inclusief synchronisatie met muziek, geprogrammeerde kleurverandering en personalisatie om op gezette tijden in en uit te schakelen. Wat wil je nog meer?

Slimme kerstverlichting bedienen

Koop een reeks slimme lampen of maak je favoriete kerstverlichting gewoon een beetje slimmer door ze aan te sluiten op je Somfy plug-in ontvanger. Nu hoef je alleen nog maar je Bluetooth of wifi te gebruiken om te synchroniseren met Siri, Alexa, Google of welk apparaat je ook hebt, en vervolgens een eenvoudige spraakopdracht te gebruiken om je kerstboom in vuur en vlam te zetten - easy peasy!

Slimme verwarming

Buiten is het verschrikkelijk weer, maar slim stoken is zo heerlijk...

Helaas komt rond deze tijd ook het koude en bijtende winterweer om de hoek kijken. Heb je er ook zo een hekel aan om 's morgensvroeg je bed uit moet kruipen om de verwarming hoger te zetten? Met slim verwarmen is dit probleem verleden tijd. Pak gewoon je smartphone van je nachtkastje en regel de radiatoren van onder je dekens met de TaHoma app.

Of misschien denk je liever helemaal niet aan verwarming. Gebruik dan een slimme sensor zoals de Thermis io om je verwarming automatisch te laten aanpassen aan de buitentemperatuur.

Slimme huisbeveiliging

We besteden veel tijd en geld aan onze kerstcadeaus, dus de gedachte dat ze worden gestolen is angstaanjagend! Het is echter niet nodig om als Kevin McAllister met boobytraps de boeven te stoppen - een paar eenvoudige slimme huisbeveiligingsapparaten kunnen het werk nog beter doen, jouw huis en daarmee jouw kerst beschermen.

Camera's en alarmen

De slimme camera's van Somfy kunnen beweging detecteren en je real-time waarschuwingen sturen via pushmeldingen naar je telefoon, terwijl ze ook een alarm laten afgaan om de potentiële 'spelbreker' af te schrikken die probeert je kerst te stelen. Bovendien worden afbeeldingen van de dief in de cloud opgeslagen en worden HD-video's van 30 seconden vastgelegd.

Somfy verkoopt zowel camera's als alarmen afzonderlijk, maar je hebt ook de mogelijkheid om een compacte, gecombineerde camera en alarmsysteem te installeren: Somfy One Plus.

Geef jezelf deze kerst domotica cadeau en geniet van aangepaste verlichting, gezellige verwarming en geavanceerde beveiliging, allemaal als onderdeel van je eigen slimme ho-ho-home.

Meer informatie
Categorieën
Disqus is inactive