Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Maak jouw huis connected: zet de eerste stap met onze Connectivity kit

De Somfy Connectivity kit maakt alles makkelijker. Hiermee bedien je al je slimme verlichting en Somfy-apparaten met je smartphone, afstandsbediening of stem. Zelfs als je niet thuis bent! Ontdek meer in dit blog en laat je inspireren door de mogelijkheden. 

Connectivity kit: Bedien jouw apparaten overal en altijd via de app of met je stem

 

Connectivity kit is een eenvoudige en praktische manier om kennis te maken met het gemak van connected apparaten. Voor een bedrag van maar €69 kun je al jouw connected apparaten makkelijk bedienen, thuis of op afstand, via je smartphone of met je stem. Jouw leven wordt hierdoor een stuk eenvoudiger!

Profiteer van het gemak van connected apparaten

Alle Somfy apparatuur is ontworpen om jouw leven thuis gemakkelijker en comfortabeler te maken. Je kunt tot 20 Somfy motoren, lampen en compatibele Velux producten aansluiten op de Connectivity kit. Je kunt ze dan bedienen en hun status zien via je TaHoma applicatie op je smartphone, op elk moment van de dag. Ook kun je ze met je stem bedienen met een extra compatibele smart speaker.

Stel een scène in

Stel dat je elke dag voordat je naar je werk vertrekt al je luiken sluit, je lamellen laat zakken, de lichten uitdoet en de garagedeur opent. Met Connectivity kit kun je een scène creëren die alle vier groepen apparatuur bedient. Terwijl jij jouw jas aantrekt, tik je op je telefoon. Tegen de tijd dat je in je auto zit, is het huis donker en afgesloten en ingesteld op jouw afwezigheid.

Op afstand bedienen

Het kan ook zijn dat jouw huisgenoten het huis verlaten nadat jij al vertrokken bent. Vanuit kantoor kun je via jouw TaHoma app controleren of alle lichten uit zijn en de luiken gesloten. Als je aan de status van een licht ziet dat het nog aan is, kun je het met één klik uitschakelen via je telefoon.

Spraakbesturing als je je handen vol hebt

Als je met je auto de straat in rijdt, geef je een Google stemcommando*. Tegen de tijd dat je bij jouw poort aankomt, staat die al voor je open zodat je zo naar binnen kunt rijden. Of stel dat je in het weekend druk bezig bent met de barbecue en de zon staat te branden op de hoofden van jouw gasten. Geef ze welkome schaduw door jouw zonnescherm uit te rollen met een stemcommando via je slimme speaker.

*Garage- en poortmotoren compatibel met Google spraakassistent en Amazon Alexa

 

Kiezen tussen Somfy Connectivity kit en Somfy TaHoma switch

Met Connectivity kit van Somfy geniet je in een handomdraai van het gemak van connected Somfy motoren voor rolluiken, jaloezieën, zonneschermen, poorten en garagedeuren, Somfy lampen en stekkers en compatibele Velux producten.

Wil je nog een stapje verder gaan met connectiviteit, dan is Somfy TaHoma switch de meest complete en geavanceerde connected oplossing. TaHoma switch is een slimme bediening met twee gepersonaliseerde activatieknoppen voor scènes om je smart home installatie te centraliseren. Je kunt tot maar liefst 200 verschillende Somfy- en partnerproducten aansluiten, zoals luidsprekers, lampen, een huisalarm, veiligheidscamera's en verwarming. Geniet van geavanceerde functies met sensoren of de tijdprogrammeerfunctie, waarbij scènes vanzelf kunnen starten op geprogrammeerde tijden. Jaloezieën en rolluiken passen zich bijvoorbeeld automatisch aan naar de hoeveelheid licht en de temperatuur. Met de opties en mogelijkheden van Somfy TaHoma switch van €199 kun je jouw ervaring thuis met gepersonaliseerde scènes nog comfortabeler maken.

Meer details over de compatibiliteit van elk product vind je in onze FAQ.

De productcompatibiliteit met Apple HomeKit kan per land verschillen. Neem contact op met jouw lokale Somfy ondersteuning voor meer informatie.

Meer informatie
Categorieën
Disqus is inactive