Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Open een wereld aan nieuwe mogelijkheden met een afstandsbediening voor je zonwering

Mensen zijn van nature nieuwsgierig. We leren en ontdekken graag nieuwe dingen. We houden onze geest en ons lichaam actief.

somfy-remote-control-situo-hand

Maar soms is het ook gewoon heel lekker om op de bank te ploffen met een goed boek of een leuke film op tv en heerlijk te relaxen, alleen of met vrienden en familie.

Maar ken je dat, zo’n situatie waarin iedereen zich net lekker heeft geïnstalleerd voor een filmavondje en de laatste zonnestralen plotseling door het raam naar binnen stromen en recht op de tv schijnen, waardoor je die spannende film helemaal niet meer kunt zien op het scherm? Vast wel.

Gelukkig zijn er oplossingen verkrijgbaar die deze problemen voor je op kunnen lossen. Bijvoorbeeld gemotoriseerde zonwering zoals gordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en rolgordijnen. Met een afstandsbediening bij de bank is het heel eenvoudig om de zon buiten te sluiten en ongestoord verder te gaan met genieten van je film.

Welke afstandsbediening is geschikt voor mij?

Als je eenmaal hebt besloten om je zonwering te motoriseren, kun je bij Somfy kiezen uit een groot aantal gebruiksvriendelijke afstandsbedieningen. Alle afstandsbedieningen van Somfy hebben drie knoppen voor de bediening van de functies ‘Omhoog’, ‘Omlaag’ en de functie ‘My’, waarmee je direct toegang hebt tot je opgeslagen favoriete instelling.

Deze afstandsbedieningen hebben één of meerdere kanalen waarmee je je zonwering kunt beheren en bedienen. Met een afstandsbediening met maar één kanaal kun je één rolgordijn of rolluik bedienen, of één groep. Ga je voor een afstandsbediening met meerdere kanalen, dan heb je de mogelijkheid om je zonwering individueel of in verschillende groepen te bedienen.

Afstandsbedieningen met meerdere kanalen zijn ideaal als je meerdere gemotoriseerde zonweringoplossingen in je huis hebt, zolang ze zich binnen hetzelfde bereik bevinden. Als je bijvoorbeeld in een groot huis woont, kan het zijn dat je voor elke verdieping een afstandsbediening nodig hebt om volledige functionaliteit te garanderen.

Kies een kleur die bij je inrichting past

Afstandsbedieningen voor thuis moeten ook esthetisch aantrekkelijk zijn, want ze liggen vaak in het zicht zodat ze binnen handbereik zijn om je zonwering direct aan te passen. Somfy biedt een scala aan kleuren voor de populaire afstandsbedieningen, er zit dus vast wel iets bij dat bij jouw interieur past. Ontdek bijvoorbeeld de stijlvolle afstandsbedieningen uit onze Situo-serie, die verkrijgbaar zijn in de volgende vier kleuren:

  • Pure: een klassieke witte tint die prachtig staat in vrijwel elk modern huis
  • Naturel: een houtachtige lichtbruine tint geïnspireerd door de natuur
  • Arctic: een lichtgrijs dessin met subtiele patronen dat jouw woonruimte opfleurt
  • Iron: een metallic grijze kleur voor een meer eigentijdse look

Al onze afstandsbedieningen worden geleverd met een muurbevestiging, zodat je jouw afstandsbediening op een handige plek kunt ophangen en niet hoeft te zoeken als je hem nodig hebt.

Ontdek afstandsbedieningen met meerdere functies

Als je gemotoriseerde jaloezieën hebt, raden we een Situo afstandsbediening aan waarmee je de lamellen in de perfecte hoek kunt zetten om precies de juiste hoeveelheid licht binnen te laten. Deze afstandsbedieningen (Variation) hebben een scrollwiel voor extra nauwkeurige lamellenaanpassing. Bovendien kun je deze afstandsbedieningen ook gebruiken om alle compatibele verlichting in je huis te dimmen. Superhandig!

We bieden ook afstandsbedieningen (Soliris) die geïntegreerde automatische zonnefuncties kunnen activeren en deactiveren voor jouw terraszonwering, als je die hebt. En afhankelijk van of je het automatische systeem de controle wilt laten overnemen, of dat je dit toch liever handmatig doet.

Bedenk welk radioprotocol je wilt gebruiken

Bij het kiezen van een afstandsbediening is het belangrijk om na te gaan wat voor soort radioprotocol wordt gebruikt in de motoren van je zonwering of rolluik. Dit stukje technologie zorgt ervoor dat de afstandsbediening kan communiceren met de motor die je zonwering laat werken.

De motoren van Somfy voor je zonwering maken gebruik van de RTS-technologie (Radio Technology Somfy) of het nieuwere io-homecontrol®, al naar gelang de toepassing. Controleer goed met welk type motor je te maken hebt, om er zeker van te zijn dat je de juiste afstandsbediening in huis haalt. Je lokale Somfy dealer kan je er alles over vertellen en demonstreren.

Welke afstandsbediening kies jij om jouw leven gemakkelijker te maken?

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive