Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Slimme zonwering: lagere energiekosten en meer comfort

Nu het weer warmer wordt, laat het energieverbruik in huis direct een daling zien. De verwarming kan omlaag en de lampen vaker uit. Maar wist je dat het nóg energiezuiniger kan met slimme zonwering?

Misschien heb je de afgelopen tijd al stappen gezet naar een zuiniger en slimmer huis óf hierover nagedacht. De energieprijzen rezen immers de pan uit en dat deed zeer in de portemonnee. Hier moest verandering in komen. Waar veel mensen in eerste instantie al snel denken aan zonnepanelen of een warmtepomp, valt er ook veel voordeel te behalen met slimme zonwering. Niet gek dat jij je hierin wilt verdiepen dus! 

Dit is hoe je met slimme zonwering kosten bespaart


1. Koele woning in de zomer zonder energiesluperde airco

Dat slimme zonwering zorgt voor thermisch comfort in huis – oftewel: een temperatuur waarmee je tevreden bent – dat zal je niet verbazen. Slimme zonwering sluit en open je immers eenvoudig en snel, waardoor je gemakkelijk een comfortabele temperatuur creëert. Heb je klimaatsensoren op de zonwering, dat gaat de zonwering zelfs automatisch naar beneden zodra de zon naar binnen schijnt of zodra een bepaalde temperatuur in huis bereikt wordt.  

Superfijn dus! Maar: hoe laat dat je precies besparen op energiekosten? Heel simpel: je airco of ventilator hoeft niet aan om je woning koel te houden op hete zomerdagen. En dat zijn nu juist apparaten die veel energie slurpen. 

2. Warmte binnenhouden in de winter


Waar slimme zonwering je woning in de zomer dus lekker koel houdt, zorgt het er in de winter juist voor dat de warmte langer in huis blijft hangen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de zonwering ’s avonds of op tijden dat je niet thuis bent automatisch sluit. De warmte van het zonlicht van buiten – dat eerder je woning is binnengedrongen – blijft dan binnen. Óf – als het vriest – blijft de kou zo juist buiten. De verwarming hoeft hierdoor minder hard te verwarmen en dat zorgt voor lagere energiekosten. 

Somfy TaHoma: al jouw slimme apparaten gekoppeld aan één systeem 

Jouw slimme zonwering bedienen doe je eenvoudig met een app, wandschakelaar of afstandsbediening. Maar wil je het nóg makkelijker maken en het hele jaar door optimaal energie besparen, dan biedt een slim huisautomatiseringssysteem - zoals Somfy TaHoma Switch - uitkomst.  

Door sensoren reageert dit systeem bijvoorbeeld op de hoeveelheid zonlicht of op de temperatuur (volledig in te stellen naar uw eigen persoonlijke voorkeuren), en stuurt het de zonwering hierop aan. De temperatuur in huis is hierdoor het hele jaar supercomfortabel, zonder dat jij daar veel omkijken naar hebt.  

Bovendien fijn: met Somfy TaHoma bedien je naast zonwering ook andere slimme apparaten automatisch. Denk aan verlichting, gordijnen, rolluiken en garagedeuren. Dit systeem werkt met bijna 300 verschillende producten van Somfy én van andere merken. Ontdek hier alles over Somfy Tahoma Switch

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive