Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Somfy kondigt de HomeKit compatibiliteit van de slimme Outdoor Camera aan

De Somfy Outdoor Camera met geïntegreerde sirene en detectie werkt nu ook samen met Apple HomeKit en is daardoor nog makkelijker te gebruiken in je Smart Home.

De Somfy Outdoor Camera met geïntegreerde sirene en detectie werkt nu ook samen met Apple HomeKit en is daardoor nog makkelijker te gebruiken in je Smart Home. 

Deze outdoor camera past binnen Somfy's strategie om preventieve Smart Home beveiligingsoplossingen aan te bieden. De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het "Somfy Protect” - portfolio connected beveiligingsoplossingen.  
 

Waar moet je op letten bij het kopen van een bewakingscamera?

Net als bij het kopen van een auto is er enige voorbereiding nodig voordat je een beveiligingscamera koopt. De meeste moderne ‘smart’ versies worden bediend via een mobiele telefoon en een speciale app. Het eerste wat je dus moet doen is zorgen dat je mobiele telefoon voldoet aan de minimale eisen van de app. 

Denk vervolgens goed na hoe en waar het opgenomen materiaal wordt opgeslagen; wordt het gratis opgeslagen op een server, lokaal in huis, of is er een abonnement voor nodig? Ook de beeldkwaliteit van de camera is belangrijk, je hebt niet veel aan een opgenomen clip als een gezicht wazig is. Als de camera iets detecteert en begint op te nemen, zorg er dan voor dat je meldingen op je mobiele telefoon hebt ingeschakeld, zodat je gewaarschuwd wordt als je niet thuis bent. 

Verder moet je overwegen of de camera op batterijen of op het stopcontact moet werken. Er zijn voordelen aan beide, maar voor gebruik buitenshuis is het goed om camera's aan te sluiten op een elektriciteitsbron. Dit geldt vooral op plaatsen waar de temperatuur tot het vriespunt daalt. Camera's op batterijen raken snel leeg als het buiten koud wordt en moeten vaker worden opgeladen. 

Compatibiliteit met Apple HomeKit

De Somfy Outdoor Camera is nu ook compatibel met Apple HomeKit, het smart home systeem van Apple, waarmee je al je smart home apparaten vanaf één eenvoudig platform kunt bedienen. HomeKit brengt verschillende apps samen en biedt de mogelijkheid om je hele slimme huis te bedienen vanuit één enkele app en via Siri. Voor HomeKit hoef je geen centraal apparaat of centrale te hebben; alles is te bedienen met een iPhone, iPad of Mac. 

Naast de outdoor camera zijn ook de ingebouwde bewegingssensor en aangesloten verlichting beschikbaar in Apple HomeKit. Reeds bestaande Somfy Protect Outdoor Camera’s worden automatisch bijgewerkt zodat deze te gebruiken zijn met HomeKit. 

De Somfy Outdoor Camera beveiligt en schrikt af rondom het huis – de slimste vorm van veiligheid

De Outdoor Camera beschikt over een krachtige sirene van 110 dB, die de aandacht trekt waar geen enkele crimineel op zit te wachten. Wanneer iemand probeert binnen te dringen ontvangt de eigenaar een melding op zijn smartphone. Hij kan daarop de indringer toespreken en indien nodig de sirene meteen aan laten gaan vanuit de applicatie “Somfy Protect”.  
De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via kunstmatige intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.

Maak de bezorging van pakketten gemakkelijker

Bij een juiste plaatsing kan een buitencamera ook de ontvangst van bezorgingen vergemakkelijken. Er is niet altijd iemand thuis om een levering van iets dat je online hebt gekocht in ontvangst te nemen. Maar het pakket op de trap of een voorportaal achterlaten is ook niet altijd prettig, vooral als het nog een tijdje duurt tot er iemand thuis is. 

Door bijvoorbeeld een buitencamera bij je garage te plaatsen, is het mogelijk om met een bezorger te communiceren via de ingebouwde microfoon en luidspreker van de camera. Als je een slimme garagedeur hebt die is aangesloten op een Tahoma Switch van Somfy, kun je de deur op afstand openen en de bezorger vragen het pakket in de garage achter te laten. Je kunt dan met je telefoon de garagedeur sluiten en met de camera controleren of alles gelukt is. Dat is zowel handig als veilig! 

Eenvoudig en flexibel beheer en beveiligde toegang

Zoals bij andere camera's in het Somfy Protect- portfolio wordt bij bewegingsdetectie een waarschuwing met snapshot verzonden. Tegelijkertijd wordt er een video van 10 seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. Deze video's kunnen 24 uur lang kosteloos geraadpleegd en gedownload worden, om alle twijfel weg te nemen maar ook om bij inbraak te dienen als bewijs. 
 
De Somfy Outdoor Camera is beschikbaar in zowel wit als antraciet grijs. De camera heeft standaard 5 jaar garantie. 

Meer informatie
Categorieën
Disqus is inactive