Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Slim kosten besparen met elektrische zonwering en raamdecoratie

Nu de winter weer voor de deur staat, gaan veel huiseigenaren op zoek naar innovatieve oplossingen om te besparen op hun energierekening.

Een manier van besparing die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van zonwering en raamdecoratie.  Ontdek hoe de slimme oplossingen van Somfy jouw energieverbruik kunnen verlagen en hoe je direct kunt beginnen met besparen.  

Energieverlies door ramen 

Veel ramen in huis brengen licht en vrolijkheid in jouw leefruimte, maar helaas laten ze in de winter ook veel warmte ontsnappen. Want wist je dat gemiddeld maar liefst 37% van de warmte in huis verloren gaat door ramen en deuren? Het zal je dan ook niet verbazen dat hoe meer isolatiemaatregelen je neemt, hoe meer je kunt besparen.  

Naast isolatieglas en tochtstrips kun je voor jouw ramen met behulp van zonwering ook een isolerende laag creëren. Aan de buitenkant van de ramen kun je kiezen voor rolluiken of screens. Rolluiken geven de beste isolatie, maar screens creëren ook een goede isolerende laag, zeker als je kiest voor een screenstof met isolerende eigenschappen. Aan de binnenkant zijn isolerende gordijnen en honingraat plissés het meest geschikt om de warmte binnen te houden, maar rolgordijnen, vouwgordijnen, plissés en jaloezieën kunnen ook functioneel zijn als isolatie. Het materiaal van de raamdecoratie is bepalend voor de isolatiewaarde. 

 

Electrische zonwering en raamdecoratie van Somfy: de kracht van technologie 

Buiten het isoleren van jouw ramen, kan jouw zonwering je op nog meer manieren helpen met energie besparen. Traditionele zonwering, die je handmatig met een koord of ketting bedient, is passief: je doet hem meestal ’s ochtend open en ’s avonds dicht. Maar slimme zonwering en raamdecoratie van Somfy is speciaal ontworpen om het energieverbruik van jouw huis te optimaliseren en jouw leven comfortabeler te maken. Er zijn geen optrekkoordjes meer nodig, de ingebouwde motor in de zonwering en draadloze automatisering nemen deze taak over. 

Deze intelligente oplossingen spelen een essentiële rol in energiebesparing, doordat ze je in staat stellen de hoeveelheid zonlicht die je huis binnenkomt heel eenvoudig te regelen. Tijdens koudere maanden kun je het zonlicht binnenlaten om je woonruimte op natuurlijke wijze te verwarmen, waardoor je minder kunstmatige verwarming nodig hebt.

 

Nog meer besparen via Somfy TaHoma 

De geavanceerde techniek van Somfy maakt energie besparen makkelijk. Het Somfy TaHoma systeem bestuurt elektrische zonwering op intelligente wijze en biedt een naadloze ervaring. Met aangepaste instellingen en scènes zoals 'Thermisch comfort' kun je jouw zonwering bijvoorbeeld automatiseren om te reageren op veranderende weersomstandigheden, zodat je huis altijd de optimale temperatuur heeft zonder onnodig energieverbruik. Dat scheelt!  

Geïntegreerde oplossingen 

Daarnaast kunnen de elektrische zonwering en raamdecoratie van Somfy worden geïntegreerd met zon- en temperatuursensoren. Deze sensoren detecteren de intensiteit van het zonlicht en de temperatuur, waardoor jouw jaloezieën zich automatisch aanpassen en de energie-efficiëntie maximaliseren. Dit niveau van automatisering zorgt ervoor dat jouw huis comfortabel blijft zonder dat er voortdurend handmatige aanpassingen nodig zijn. Is er geen zon of is de buitentemperatuur te laag, dan gaat de zonwering of raamdecoratie dicht om de temperatuur in huis te houden. Tijdens broeierige zomerdagen houden deze elektrische jaloezieën warmte juist effectief buiten, waardoor je van een comfortabel binnenklimaat kunt genieten zonder te veel gebruik te hoeven maken van airconditioning of ventilatoren. 

Kies vandaag nog voor Somfy 

Voor het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis en het besparen van kosten, is de elektrische zonwering en raamdecoratie van Somfy dus de juiste keuze. Door te investeren in slimme zonweringsoplossingen draag je niet alleen bij aan een groenere planeet, maar bespaar je ook aanzienlijk op je energierekening. En de ‘eco-designed’ producten van Somfy zijn geproduceerd met een minimale milieu-impact. Ze hebben bijvoorbeeld altijd een laag verbruik in de slaapstand en een langere batterijduur. Het integreren van Somfy elektrische jaloezieën en raamdecoratie in je huis is een win-winsituatie. Je maakt niet alleen je leefruimte mooier, maar levert ook een zinvolle bijdrage aan energiebesparing. Dus waarom zou je wachten? Zet de eerste stap naar een energie-efficiënter huis door een afspraak te plannen met jouw lokale Somfy Expert. Zij kunnen je helpen met persoonlijke aanbevelingen, zodat je de perfecte elektrische zonwering en raamdecoratie kiest die helemaal is afgestemd op de unieke behoeften van jouw huis. 

Klaar om de voordelen van Somfy elektrische zonwering en raamdecoratie te ervaren? Aarzel niet! Neem vandaag nog contact op met jouw lokale Somfy Expert en ontdek hoe je kosten kunt besparen met behulp van slimme technologie.  

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive