Snelle toegang

Somfy Blog

Tips en trucs voor jouw connected woning

Zo stel je jouw elektrische zonwering optimaal af voor maximale energie-efficiëntie

Flink besparen op je energierekening in huis? Dat doe je met elektrische zonwering. Met de juiste installatie maak je je woning comfortabeler en maak je optimaal gebruik van licht en warmte.

Niets is zo fijn als een koel huis in de zomer en een warme woning in de winter. Dat gaat meestal ten koste van jouw energiekosten. Hoe je jouw energierekening verlaagt? Elektrische zonwering is het antwoord! 

Maar hoe doe je dit precies? En moet je dan de hele dag als een maniak op je zonwering gefocust zijn? Zeker niet! In dit blog vertellen wij je precies hoe je slim gebruik maakt van je zonwering. En dat geheel zonder moeite. 

De kracht van automatische zonwering

Met automatische zonwering reguleer je eenvoudig de hoeveelheid zonlicht in je woning. Door de slimme integratie en het reactievermogen op veranderende omgevingsfactoren benut jij de warmte van de zon optimaal. Zo sluit je jouw zonwering tijdens de warmste uren van de dag, maar laat je in de winter juist meer zonlicht binnen om je woning natuurlijk te verwarmen.

Het resultaat? Een minimaal gebruik van actieve koeling of verwarming. Onderstaande tips helpen hierbij!

Tip 1: combineer je zonwering met klimaatsensoren

In de ochtend is het vaak moeilijk om in te schatten wat voor weer het die dag wordt. Er is immers niet zo veranderlijk als het weer in ons land. Maar geen zorgen! Door jouw automatische zonwering te integreren met klimaatsensoren past de zonwering zich op ieder moment van de dag aan aan de betreffende weersomstandigheden. En dat in ieder seizoen.

Nemen de sensoren ’s zomers een felle zon waar? Dan sluit de zonwering automatisch om temperatuurstijging in huis te voorkomen. Dat vermindert de behoefte aan airconditioning, wat weer leidt tot energiebesparingen. Dat is pas slim omgaan met de temperatuur. 

Tip 2: gebruik jouw zonwering als isolatie

Wist je dat zonwering ook als perfecte isolator kan dienen? Zo kan het in de winter helpen om de warmte binnenshuis houden. De zonwering, denk aan rolluiken, biedt namelijk een extra isolatielaag en gaat warmteverlies via de ramen tegen. Rolluiken dienen als het ware als extra luchtbuffer tussen het glas en de buitenlucht. 

Fijn, want zo verlaag jij jouw verwarmingskosten optimaal. En stook je ook niet voor de hele buurt. Lees hier meer over hoe jij energie bespaart met zonwering.

Tip 3: maximaliseer het daglicht in huis

Naast het reguleren van de temperatuur kun je jouw elektrische zonwering ook uitbreiden met daglichtsensoren. Hierdoor past jouw zonwering zich automatisch aan om het maximale aan natuurlijk licht binnen te laten. 

Het gevolg? Dat jij minder afhankelijk bent van kunstmatige lichtbronnen om je woning te verlichten. En dat stroomt ook weer terug in jouw portemonnee: het verlaagt namelijk het energieverbruik voor verlichting. Zuinig én efficiënt.

Tip 4: stel scenario’s in met de TaHoma app

Met systemen zoals de TaHoma-app van Somfy kun jij scenario’s instellen die passen bij je dagelijkse routine. Dit betekent dat de zonwering zich automatisch kan aanpassen aan jouw behoeften, zonder dat je dit handmatig hoeft in te stellen. Dit draagt bij aan een efficiënt energiebeheer én geeft je meer inzicht in je gebruik. Zo ga je nog bewuster om met de energie in huis. 

Tip 5: integreer jouw zonwering met andere apparaten

De automatische zonwering van Somfy integreer jij eenvoudig met andere apparaten via een smart home-systeem. Dit leidt tot een nóg efficiëntere energiehuishouding. Integreer jouw zonwering bijvoorbeeld met slimme thermostaten om de binnentemperatuur in huis te reguleren. Dat is niet alleen ideaal voor je energierekening, maar verbetert ook het algehele comfort in huis. 

Geniet van een aangenaam klimaat zonder energiekosten

Een overstap naar automatische zonwering kan een wereld van verschil betekenen voor jouw energieverbruik. Wil jij jouw energierekening flink reduceren? Zet vandaag nog de stap naar elektrische zonwering van Somfy. Van rolluiken tot andere raamzonwering: de mogelijkheden voor jou zijn eindeloos. Wij denken natuurlijk graag met je mee. 

Advies van een lokale Somfy-dealer

Wil je meer informatie over de ideale zonwering om in energiekosten te besparen? Daar helpen wij graag bij. Vind de dichtstbijzijnde Somfy-dealer bij jou in de buurt en maak meteen een afspraak. Samen zetten we de stap naar een slimmer gebruik van jouw apparaten in huis. 

Meer informatie
Categorieën
Tags
Disqus is inactive